Opnieuw brute groepsverkrachting in India

In Calcutta, een stad in het oosten van India, protesteren duizenden Indiërs al drie dagen lang vanwege opnieuw een brute verkrachting, ruim een jaar na de groepsverkrachting van een studente van 23 in een bus. Dit keer werd een meisje van 16 tot twee keer toe verkracht en later in brand gestoken. Ze is overleden. Een dag na de eerste verkrachting op 26 oktober deed het meisje aangifte bij de politie. Op de terugweg werd ze opnieuw verkracht, volgens de familie door dezelfde groep mannen. Twee maanden later belandde ze met ernstige brandwonden in het ziekenhuis en is ze aan haar verwondingen overleden.

Eerst werd gedacht dat het slachtoffer zelfmoord had willen plegen, maar later bleek dat iemand haar met kerosine had overgoten en haar daarna in brand had gestoken. De familie beweert dat de politie de zaak in de doofpot wil stoppen, maar de politie ontkent dat. Duizenden demonstranten zijn de  straat opgegaan om tree protesteren. Ze vinden dat de politie de dood van het meisje had kunnen voorkomen als ze beter hadden opgelet. De politie heeft zes mannen opgepakt die van de verkrachtingen worden verdacht. Twee mannen zitten vast voor het in brand steken van het slachtoffer. Het is nog niet duidelijk of zij ook worden verdacht van de verkrachtingen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>