Protesten India na dood verkrachte vrouw

In de hoofdstad van India, New Dehli, zijn mensen woedend de straat opgegaan vanwege de dood van een 22-jarige studente die het slachtoffer werd van een gewelddadige groepsverkrachting. Grote delen van het centrum van de hoofdstad zijn afgegrendeld, een aantal metrostations is gesloten en de Indiase regering roept op tot kalmte. De studente overleed gisteravond in een ziekenhuis in Singapore. Daar was ze donderdag opgenomen nadat ze in New Dehli drie keer was geopereerd. Op 16 december werd ze met haar vriend in een bus overvallen tijdens een avondje uit.

Een groep mannen sloeg op ze in met ijzeren stokken en de vrouw werd bijna een uur lang verkracht. Daarna werden de slachtoffers de bus uitgegooid. Zes verdachten zitten vast, onder wie de buschauffeur. De betogers eisen dat ze de doodstraf krijgen. Er worden extra maatregelen om de stad veiliger te maken. Gordijntjes en getint glas in bussen zijn vanaf nu verboden e nde politie gaat ’s avonds en ’s nachts meer surveilleren. De Indiase regering wil veroordeelde verkrachters publiekelijk aan de schandpaal nagelen door hun foto’s, namen en adressen op internet te zetten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>