Bangladesh krijgt honderden kilometers dijk om kust te beschermen

264px-Un-bangladeshDe kwetsbare kust van Bangladesh, waar miljoenen mensen wonen, krijgt de komende zes jaar honderden kilometers dijk ter bescherming tegen overstromingen. De dijken moeten 17 kustpolders beschermen tegen natuurrampen als gevolg van stijging van de zeespiegel door opwarming van de aarde.

Op dit moment worden zo’n 8 miljoen inwoners bij een storm door overstromingen bedreigd. Het gebied rijk is aan natuurlijke hulpbronnen, zoals zoet water, olie, gas en mineralen. Betere bescherming tegen de elementen kan de sociale en economische ontwikkeling in de regio een steun in de rug geven. Het totale gebied beslaat circa duizend vierkante kilometer. Het project wordt gefinancierd door de Wereldbank. Royal HaskoningDHV, een branchegenoot van Arcadis, heeft met de overheid van Bangladesh een contract getekend om de dijken te ontwerpen en toe te zien op de bouw.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>