Zeker honderd doden door noodweer Bangladesh

In Bangladesh zijn zeker honderd mensen om het leven gekomen door overstromingen en aardverschuivingen, als gevolg zijn van noodweer. Het zuiden van het land heeft al drie dagen te lijden onder hevige regenval. Plaatselijke autoriteiten noemen het ‘de ergste moessonregens in jaren’. In veel afgelegen dorpen zijn huizen onder modderstromen bedolven. De meeste slachtoffers werden in hun slaap verrast. Door de overstromingen zitten zeker 150.000 mensen vast. De komende dagen wordt nog meer regen verwacht.

Gevreesd wordt dat het dodental nog oploopt. Tientallen mensen worden vermist. Veel mensen zonder woon- of verblijfplaats leven aan de voet van de heuvels en negeren de waarschuwingen van de overheid voor aardverschuivingen. De regering heeft het leger ingezet om bij reddingswerkzaamheden te helpen, maar de aanhoudende rgen bemoeilijkt de operatie. Wegen naar dorpen zijn geblokkeerd, na het instorten van een spoorbrug zijn veel treinverbindingen uitgevallen en telefoonverbindingen zijn uitgevallen. Niet alleen op het land, maar ook in Chittagong, na Dakar met 5,5 miljoen inwoners de tweede stad van het land, vielen 21 doden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>