Duitse woudjongen mogelijk vermiste Vlaamse peuter

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

De politie van Berlijn heeft een foto vrijgegeven van de ‘woudjongen’: een tiener die zichzelf Ray noemt en naar eigen zeggen de afgelopen vijf jaar met zijn vader in het bos heeft geleefd. Het kan zijn dat hij de in 1996 verdwenen2,5 jarige peuter  Liam Vanden Branden uit Mechelen is. Belgische speurders hebben DNA afgenomen van de moeder om te kijken of er gelijkenissen zijn met de woudjongen.

Interpol koppelt nu oude verdwijningdossiers aan de zaak van Ray. Daar hoort ook Liam bij die nu ongeveer even oud zou zijn. Omdat het de Berlijnse politie tot nu toe niet is gelukt om te achterhalen wie Ray is, is de hulp van de bevolking ingeroepen. Ray is naar eigen zeggen op 20 juni 1994 geboren, zijn moeder Doreen zou bij een auto-ongeluk om het leven zijn gekomen toen hij 12 was. Zijn vader trok daarna met Ray als nomade door de Duitse bossen. Zijn vader zou vorig jaar augustus zijn overleden. Ray zou hem in de bossen hebben begraven en naar Berlijn zijn gegaan. De politie twijfelt aan zijn woorden. Het lichaam van de vader is nergens gevonden en over het dodelijk ongeluk van de moeder staat nergens iets vermeld. In nog geen driekwart jaar tijd  spreekt hij goed Duits, terwijl hij amper een woord sprak toen hij in september opdook. Ook heeft hij zich nogal snel aangepast aan het leven in de grote stad, voor iemand die vijf jaar in de bossen heeft geleefd. Ray staat onder toezicht van jeugdzorg en gaat naar school.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>