Zeven nieuwe verdachten scheepsramp Italië

De Italiaanse justitie doet onderzoek naar zeven nieuwe verdachten in verband met het gezonken cruiseschip Costa Concordia, waaronder directieleden van rederij Costa Crociere. De verdachten zouden schuldig zijn aan doodslag, schipbreuk en het verzuimen van geven van informatie aan maritieme autoriteiten. Dat melden Italiaanse media. Tot nu toe waren alleen de kapitein van het schip, Francesco Schettino, en zijn assistent als verdachten aangemerkt in het onderzoek naar de scheepsramp.

 

Op vrijdag 13 januari kwam de luxe cruiser in aanvaring met een rots en kapseisde, voor het Toscaanse eilandje Giglio. Het kostte zeker 21 mensen het leven; elf opvarenden worden nog vermist. Vandaag vonden duikers nog vier lichamen in het wrak van de Costa Concordia, waaronder dat van een vijfjarig meisje.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>