Hevige sneeuwval in Roemenië

Roemenië heeft te kampen met hevige sneeuwval. Op sommige plaatsen is is in een etmaal tijd meer dan een meter sneeuw gevallen. De overheid heeft de twee snelwegen in het land gesloten en in het hele land mogen geen zware vrachtwagens meer de weg op. Op de ingesneeuwde wegen zaten gisteravond naar schatting nog duizend auto’s vast. Het leger is ingezet om de inzittenden te redden.

 

Een man is dood in zijn auto gevonden in de buurt van de hoofdstad Boekarest. In het zuiden van het land ontspoorde een trein met 123 passagiers, maar niemand raakte gewond. Op de grens met Bulgarije was een bus ingesneeuwd. Vijf havens zijn gesloten en ook het vliegverkeer van en naar Boekarest ondervindt veel hinder. Ook de buurlanden kampen met veel sneeuw. Bulgarije heeft voor het hele land code rood uitgegeven: de hoogste weerwaarschuwing. In sommige delen in de Balkan is de stroom uitgevallen en zijn scholen en winkels gesloten. De komende dagen zal de sneeuw afnemen, maar dan daalt de temperatuur tot min 20 graden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>