Mubarak en zonen gearresteerd

De voormalig president van Egypte, Hosni Mubarak, is gearresteerd, samen met zijn twee zonen Alaa en Garnal. Ze worden verdacht van corruptie, machtsmisbruik en repressie tegen tegenstanders van het Mubarak regime. Ze staan onder huisarrest en worden vijftien dagen in voorlopige hechtenis gehouden. De zonen werden maandag gearresteerd; Mubarak werd maandag met een lichte hartaanval opgenomen in het ziekenhuis in Sharm al-Sheickh.

De Egyptische justitie onderzoekt of Mubarak zich in zijn functie heeft verrijkt en of hij het bevel gaf om te schieten op burgers. Het is een groot succes voor de tegenstanders, meldde een reporter van CNN. Mubarak zwaaide ruim dertig jaar de scepter in Egypte. Tegenstanders van zijn regime trokken in januari wekenlang massaal de straat op om te protesteren. Politie-eenheden openden een aantal maal het vuur op de menigte, onder andere op het Tahrir plein in Cairo. Daarbij vielen honderden doden. De tegenstanders hielden stand: op 11 februari trad de 82-jarige Mubarak af. De minister van justitie zei dat de ex-president gezond genoeg is om gehoord te worden. Het gerucht in Egypte gaat dat zijn hartaanval ‘een smoesje’ is om onder de arrestatie uit te komen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mubarak en zonen gearresteerd

  1. Pingback: Miljoenen Libiërs wachten op hulp | Wereldnieuws

  2. Pingback: Noodtoestand Syrië na 48 jaar opgeheven | Wereldnieuws

  3. Pingback: Dertienjarig gedood jongetje icoon Syrische revolutie | Wereldnieuws

  4. Pingback: Betogers belagen Israëlische ambassade in Cairo | Wereldnieuws

  5. Pingback: Opnieuw demonstraties in Cairo | Wereldnieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>