Massaal protest Mexico een jaar na vermissing 43 studenten

IMG_20160531_143248

Zaterdag was het precies een jaar geleden dat in Mexico 43 studenten vermist raakten. De zaak trok zowel in Mexico als wereldwijd veel aandacht. Een jaar later is nog steeds geen duidelijkheid. In meerdere steden gingen mensen massaal de straat op om opnieuw te protesteren tegen de autoriteiten.

De studenten verdwenen na een bloedige confrontatie met de politie in de stad Iguala. Volgens de Mexicaanse regering leverden de agenten ze uit aan een drugskartel. Die zou ze hebben vermoord en hun lichamen op een vuilnisbelt verbrand. Nabestaanden geloven daar niets van en ook internationale experts hebben eerder deze maand harde kritiek op de autoriteiten geuit. In totaal verdwenen er in Mexico tussen 2007 en eind juli zo’n 25.500 mensen, van wie een groot deel in het gebied waar drugskartels de dienst uitmaken. In de omgeving van Iluala zijn bij de zoektocht naar de studenten zeker 129 lichamen in 60 illegale graven gevonden.

[videostrip guid="012049863"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>