Verkiezingen Nederland: hoge opkomst verwacht, mega belangstelling uit buitenland

De Tweede Kamerverkiezingen zijn vandaag in volle gang. De opkomst is flink hoger dan de vorige verkiezingen in 2012: om 15.45 uur had 43 procent van de kiezers gestemd, tegen 37 procent rond diezelfde tijd in 2012. De opkomst is zo hoog, dat op sommige plaatsen stemhokjes zijn bijgeplaatst en extra stembiljetten zijn aangerukt.

De buitenlandse pers verdringt zich in Den Haag: nog nooit was er vanuit het buitenland zoveel belangstelling. Werden verkiezingen tot nu toe in de regel vooral door nieuwsmedia uit omringende landen gecoverd, nu zijn er cameraploegen uit de hele wereld: twee keer zoveel buitenlandse journalisten als in 2012. Iedereen houdt zijn adem in wat de uitslag zal worden. Wordt Nederland de derde populistische dominosteen die gaat vallen, na brexit en Trump? Of keert het tij en zet Nederland de toon richting verkiezingen later dit jaar in Frankrijk, Duitsland en later mogelijk ook in Italië? De buitenlandse media verdringen zich vooral om Rutte (VVD) en Wilders (PVV). Er is alvast één winnaar: de stad Den Haag: die hoopt dat alle extra media-aandacht extra toeristen naar de Hofstad zal betekenen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>