Filmfestival Cannes 2012 opent met Moonrise Kingdom

Woensdag 16 mei 2012 opent de 65e editie van het Filmfestival van Cannes met de Amerikaanse film ‘Moonrise Kingdom’ (2013: klik hier). Hoofdrolspelers Bruce Willis, Bill Murray en Tilda Swinton, komen ervoor naar de Franse badplaats aan de Rivièra. Ook de rest van de week komen veel sterren naar Cannes, zoals Nicole Kidman en Brad Pitt. Het is het grootste filmfestival ter wereld en duurt tot en met zondag 27 mei.

 

Er worden verschillende prijzen uitgereikt, maar de meest spraakmakende is de Palme d’Or (Gouden Palm) voor de beste film. In totaal maken 22 titels kans op de prestigieuze filmprijs. Het filmfestival wordt sinds 1946 iedere derde week in mei gehouden in het Palais des Festivals et des Congrès op de La Croisette. Het festival trekt altijd veel media-aandacht en is dan ook een must voor filmsterren en een populaire gelegenheid voor filmproducenten om hun nieuwe films te slijten. De sterren worden in limousines tot aan de beroemde rode loper gebracht, waar honderden fotografen ze opwachten. Sommige fans stonden er woensdagochtend vroeg al met hun camera’s om ’s avonds een glimp van de acteurs op te vangen. Het festival is ook beroemd om de starlets die maar al te graag poseren voor hordes fotografen. Wat zou Cannes zijn zonder wellustig poserende halfnaakte dames in de branding?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>