Filmfestival Cannes opent met The Great Gatsby

Woensdag 15 mei 2013 opent de 66e editie van het Filmfestival van Cannes met de Amerikaanse film The Great Gatsby (trailer: klik hier), de nieuwe verfilming die regisseur Baz Luhrmann maakte van het gelijknamige boek van F. Scott Fitzgerald. Hoofdrolspelers (onder wie Leonardo di Caprio) en de regisseur komen ervoor naar de Franse badplaats aan de Rivièra. Het is het grootste filmfestival ter wereld en duurt tot en met zondag 26 mei. De jury beoordeelt twintig competitiefilms en staat dit jaar onder leiding van Steven Spielberg, geassisteerd door de Franse actrice Audrey Tautou. Er worden verschillende prijzen uitgereikt, maar de meest spraakmakende is de Palme d’Or (Gouden Palm) voor de beste film. Nederland maakt voor het eerst in 38 jaar ook kans op de prijs, met de film Borgman van Alex van Warmerdam, die zondag in première gaat (trailer: klik hier).

Het filmfestival wordt sinds 1946 iedere derde week in mei gehouden in het Palais des Festivals et des Congrès op de La Croisette. Het festival trekt altijd veel media-aandacht en is dan ook een must voor filmsterren en een populaire gelegenheid voor filmproducenten om hun nieuwe films te slijten. De sterren worden in limousines tot aan de beroemde rode loper gebracht, waar honderden fans en fotografen ze opwachten. Het festival is ook beroemd om de starlets die maar al te graag poseren voor hordes fotografen. Wat zou Cannes zijn zonder wellustig poserende halfnaakte dames in de branding …

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>