Flatbrand Londen: nog 65 vermisten

Het dodental van de grote brand in een woontoren in de wijk Kensington in het westen van Londen staat sinds donderdag op 17. Het is nog altijd onduidelijk hoeveel mensen niet wisten te ontkomen, maar de Britse krant The Sun publiceerde een lijst met 65 namen van mensen die nog worden vermist. Gevreesd wordt dat zij allemaal om het leven zijn gekomen.  

The Sun maakte een gedetailleerd overzicht van de vermisten, met (voor zover bekend) vermelding van hun namen, hun leeftijd en de verdieping waar ze woonden. Onder de name nzijn veel kinderen. Het is nog altijd niet duidelijk hoeveel mensen er in de Grenfeld Tower woonden. Voor de brandweer is het onmogelijk het pand te doorzoeken: ze zijn tot in de gangen van de hoogste verdiepingen doorgedrongen, maar het is niet veilig om naar de randen van het gebouw te lopen. De Londense hoofdcommissaris Stuart Cundy denkt dat het ‘weken tot maanden’ kan duren voor het hele gebouw is doorzocht. Sommige lichamen zullen mogelijk nooit kunnen worden geïdentificeerd. Over de oorzaak van de ramp is nog niets bekend, maar inmiddels is gebleken dat er veel mis was met de veiligheidsvoorzieningen in het gebouw. De politie doet een strafrechtelijk onderzoek.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>