Torenflat Londen brandt helemaal uit: zes doden en zeker 74 gewonden

IMG_20160527_135213In de nacht van dinsdag op woensdag brak brand uit in een torenflat in de Londense wijk Kensington. Daarbij zijn zes mensen om het leven gekomen en zeker 74 mensen gewond geraakt, van wie er twintig in kritieke toestand verkeren. Het is nog niet duidelijk hoeveel het totaal aantal slachtoffers is: er worden nog honderden mensen vermist. 

De Grenfell Tower telt 23 verdiepingen en is inmiddels bijna helemaal verwoest en staat woensdagmiddag nog steeds in brand. Er slaan nog steeds vlammen uit het gebouw op de hogere verdiepingen. Het hele gebied ruikt naar plastic en tot in de wijde omtrek zijn enorme rookkolommen te zien. De brandweer wist veel slachtoffers te redden, maar kon niet verder komen dan de 19e verdieping: het is niet duidelijk hoeveel slachtoffers er op de bovenste verdiepingen zijn gevallen. De hulpdiensten zullen naar verwachting nog zeker 24 uur op de rampplek aan het werk zijn. De brandweer wil nog niets zeggen over de oorzaak van de ramp. Bewoners twijfelden al langer over de brandveiligheid van de torenflat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>