Occupy protest legt haven Oakland lam

Duizenden betogers van de Occupy beweging hebben de haven van de stad Oakland in Californië lamgelegd. Oakland is de vijfde Amerikaanse havenstad, goed voor een doorvoer van 40 miljard dollar aan goederen. De havenautoriteiten zeggen dat ze de scheepvaart niet veilig kunnen laten verlopen, omdat demonstranten de toegangswegen tot het gebied blokkeren. De organisatie wilde ermee laten zien waartoe ze in staat is.

 

Nadat de menigte erin was geslaagd de haven stil te leggen, riepen protestleiders op het terrein weer te verlaten. De actie in Oakland wordt gezien als een escalatie van de Occupy demonstraties. Tot nu toe werden alleen openbare ruimtes bezet en protestmarsen gehouden. In Oakland riep de organisatie op tot een algemene staking, om te protesteren tegen het geweld dat de politie vorige week tegen de demonstranten gebruikte. Een 24-jarige Irak-veteraan raakte toen gewond door een traangasgranaat. Tientallen vakbondsleden deden mee, maar de vakbonden zelf wilden de oproep niet overnemen. Wel zeiden ze de bezwaren van Occupy tegen het kapitalisme te delen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>