Tientallen vermist na instorten gebouw Mumbai

In de Indiase stad Mumbai (het vroegere Bombai) is een gebouw van vier verdiepingen ingestort. Tot nu toe hebben reddingswerkers drie doden geborgen en zestien gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Er zouden nog circa honderd mensen onder het puin bedolven liggen. Het gebouw was ongeveer 35 jaar oud en bood onderdak aan 22 families, waarvan de meesten bij de gemeente werkten.

Toen het gebouw instortte, lagen bijna alle bewoners te slapen. Over de oorzaak is nog niets bekend. Volgens lokale media was het slecht gesteld met het gebouw: zo slecht, dat inspecteurs van de gemeente enkele jaren geleden wilden dat de bewoners zouden vertrekken. Iets dat weinig had uitgehaald. In India storten vaker gebouwen in. Vaak zijn de constructies slecht, omdat bouwers uit winstbejag nogal eens goedkope materialen gebruiken. In april dit jaar kwamen 74 mensen om door het instorten van een flatgebouw in een buitenwijk van Mumbai: een van de grootste rampen met een pand in India.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>