Flatgebouw India stort in: zeker 34 doden

In de Indiase metropool Mumbai is donderdagavond een flatgebouw ingestort. Daarbij zijn tientallen mensen om het leven gekomen (verschillende media melden uiteenlopende cijfers) en 54 gewond geraakt, aldus de politie.  De autoriteiten zijn bang dat er nog tientallen mensen onder het puin liggen. De flat in de voorstad Thane was nog gedeeltelijk in aanbouw. De onderste vier verdiepingen waren al bewoond, daarbovenop werden nog vier  nieuwe verdiepingen gebouwd.

De oorzaak was niet meteen duidelijk, maar al gauw bleek de constructie zwak te zijn. De politie wil de verantwoordelijke bouwvakkers arresteren en is naar hen op zoek. Volgens de politie werd er illegaal gebouwd; de plaatselijke overheid had voor de constructie geen vergunning afgegeven. Een anonieme buurtbewoner zei dat de grond ter plekke te zwak was om grote gebouwen aan te kunnen, maar dat de autoriteiten een oogje dichtknepen. In India storten wel vaker gebouwen in, omdat aannemers het niet zo nauw nemen met bouwvoorschriften en slechte materialen gebruiken.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Flatgebouw India stort in: zeker 34 doden

  1. Rachel

    Dit word steeds erger!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>