Opnieuw schip rederij Costa Crociere in de problemen

Opnieuw is een schip in de problemen gekomen van rederij Costa Crociere, de eigenaar van het rampenschip Costa Concordia, dat voor de Italiaanse kust kapseisde. Ditmaal is het cruiseschip Costa Allegra, dat sinds gisteren stuurloos ronddobbert op de Indische Oceaan. Het schip ligt een paar honderd kilometer ten zuidwesten van de Seychellen. Gisteren brak brand uit in de machinekamer, waardoor de elektriciteit op het schip uitviel.

Volgens de rederij maken de 636 passagiers en 413 bemanningsleden het goed. Een helikopter brengt voedsel, satelliettelefoons en radio’s; die zijn nodig, omdat de communicatieapparatuur op het luxe cruiseschip door de stroomstoring niet goed werkt. Een Frans vissersschip heeft de Costa Allegra inmiddels bereikt. Het cruiseschip wordt naar een eiland van de seychellen gesleept en zal daar naar verwachting donderdag aankomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>