Robert Taylor – grondlegger van het internet – is overleden

Robert Taylor, de grondlegger van het internet, is donderdag op 85-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Californië. Hij bedacht een computernetwerk dat zou uitgroeien tot het internet, stond aan de wieg van de personal computer en droeg bij aan de ontwikkeling van de muis. Volgens een Amerikaanse historicus was hij ‘de architect van de moderne wereld’.

In 1966 werkte Taylor voor ARPA, een onderzoeksafdeling van het Amerikaanse Pentagon. Hij was verantwoordelijk voor projecten op drie verschillende plekken en het land en ergerde zich eraan dat hij drie verschillende computer nodig had om in te loggen en te kunnen werken. Zijn chef haalde een miljoen dollar weg uit een raketprogramma om ARPAnet op te zetten, het prilste begin van het internet. Meer en meer computer s werden op het netwerk aangesloten, en later volgden ‘gewone’ burgers.

Taylor was not amused over de oorlog in Vietnam, nam ontslag en stapte over naar Xerox. Daar werkte hij aan de Alto-computer, de voorloper van de personal computer, die toen ewen hele kamer in beslag nam. Gebruikers moesten icoontjea aanklikken om programma’s op te kunnen starten, iets dat Microsoft en Apple later succesvol voortzetten. In 1961- toen bij de NASA – werkte hij mee aan de ontwikkeling van de muis.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>