Warmtescan meet mysterieuze ‘hittevlekken’ op piramides Egypte

IMG_20160525_151727Hittegevoelige camera’s hebben mysterieuze warme plekken ontdekt op een aantal piramides in Egypte. Aan de onderkant van de beroemde piramide van Cheops ontdekten de hittescans opvallend hoge temperaturen op een aantal naast elkaar gelegen stenen. Ook een aantal piramides in de buurt vertoonden ‘hittevlekken‘: soms wel tot 6 graden Celsius hoger dan andere stenen.

Mogelijk wordt het veroorzaakt door luchtstromen in de piramides, lege kamers, of specifieke bouwmaterialen. Scanpyramids is een internationaal team van wetenschappers dat opnames met hittegevoelige camera’s maakt, als onderdeel van een onderzoek naar mogelijke verborgen kamers binnenin de bouwwerken. Het onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van geheime kamers in de piramides loopt door tot waarschijnlijk 2016.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>