NASA gaat asteroïde vangen

De NASA wil een asteroïde vangen. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie werkt aan een plan om een rotsblok in de ruimte te vangen en in de buurt van de aarde te ‘parkeren’, bijvoorbeeld in een baan om de maan. Gekeken wordt naar een asteroïde met een doorsnee van zeven à acht meter, dat een onbemand ruimteschip in 2019 moet zien te vangen. Als de rots ‘geparkeerd’ is, moeten astronauten er op onderzoek uit. De NASA wil er drie doelen mee bereiken.

Ten eerste meer kennis over het gevaar dat asteroïden vormen, zodat er tijdig kan worden ingegrepen als er één op de aarde afraast. Ten tweede of de rots natuurlijke hulpbronnen bevat. Ten derde moet het technieken perfectioneren die de NASA nodig heeft voor een bemande ruimtereis naar Mars. Volgende week wordt het budget voor de NASA voor komend jaar bekendgemaakt. President Obama stelt in eerste instantie 100 miljoen dollar beschikbaar om aan het project te beginnen, zei Senatror Bill Nelson, voorzitter van de senaatscommissie voor ruimtevaart. Dat geld wordt gebruikt om een geschikte asteroïde te vinden.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “NASA gaat asteroïde vangen

  1. Rob

    Zijn ze nu helemaal van de pot gerukt?
    De plaats van de mens is de aarde en niet in de ruimte.
    De mens ruineert de aarde al, moeten ze het heelal ook soms bederven?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>