Files naar wintersportgebieden zwellen aan

IMG_20161011_154145De files richting wintersportgebieden zwellen aan. Zo’n 400.000 Nederlanders gaan tijdens de voorjaarsvakantie op wintersport. Zaterdagochtend vroeg was het al druk op de Franse snelwegen. De Franse politie raadt vakantiegangers aan vanaf Parijs om te rijden via Dijon en daar de A39, A40 en A42 aan te houden. Op de A43 tussen Lyon en Chambéry staat het helemaal vast en richting Van Thorens staan ook lange files.

In de Alpen staat op dit moment in totaal bijna 190 kilometer file. Ook in het zuiden van Duitsland is het druk: ten zuiden van Stuttgart en rondom München staan meerdere files. In Oostenrijk en Zwitserland valt het nog wel mee met de files: die verwacht de ANWB er zaterdagmiddag. Reizigers wordt aangeraden voldoende eten en drinken en dekens mee te nemen. Nederlanders die terugkeren uit Oostenrijk moeten ook rekening houden met opstoppingen, vanwege grenscontroles op de Oostenrijkse A12 russen Innsbruck en München.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>