Dodelijk treinongeval India

India-CIA_WFB_MapIn India zijn in de deelstaat Madhya Pradesh zeker 24 mensen om het leven gekomen bij een treinongeval, waarbij twee passagierstreinen ontspoorden. De treinen kruisten elkaar overeen brug bij Harda, 160 kilometer ten zuiden van de stad Bhopal. De brug was voor een deel overstroomd. Op de brug ontspoorden de treinen en kwamen er drie treinstellen in het water terecht.

Driehonderd passagiers konden worden gered. Hevige regelval is de ‘hoofdoorzaak’ van het ongeluk, aldus de voor de spoorwegen verantwoordelijke minister. De afgelopen dagen zijn meer dan honderd mensen omgekomen door overstromingen en aardverschuivingen. Volgens een ex-minister zou het ongeluk niet zijn gebeurd, als de spoorwegen goed zouden worden onderhouden. Dat dit niet het geval is, blijkt alleen al uit het aantal dodelijke slachtoffers op het Indiase spoorwegnetwerk: Alleen al vorig jaar waren het er meer dan 25.000.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>