Zwarte zaterdag: topdrukte op de Franse wegen op 1 augustus

IMG_20160524_151312Ieder jaar is het raak: in Frankrijk heerst er op de eerste zaterdag van augustus altijd topdrukte. Dit jaar is 1 augustus Zwarte Zaterdag. Op het hoogtepunt loopt de totale file al snel op tot ver boven de 800 kilometer, vorig jaar tot maar liefst 906 kilometer. Vakantiegangers trekken massaal van het noorden naar het zonnige zuiden, of rechtsomkeert naar huis met mensen voor wie de vakantie erop zit.

Op deze dag gaan ook de Fransen en Spanjaarden massaal op vakantie. De ANWB adviseert de zaterdag te mijden, al zal dat niet altijd kunnen, omdat in veel vakantieverblijven de wisseldag op zaterdag is. Vakantiegangers die toch op zaterdag willen vertrekken, kunnen het beste pas rond 13.00 uur van huis gaan. Midden in de nacht vertrekken heeft geen zin, omdat je dan een paar uur later in Frankrijk in de filefuik rijdt, aldus de ANWB. Zaterdag staan rond 06.00 uur al de eerste files in Frankrijk richting het zuiden. Ook in Italië, Spanje en zuid-Duitsland wordt grote drukte op de snelwegen verwacht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>