Lange files naar wintersportgebieden

IMG_20160524_161529Nederlandse wintersporters die met de auto op weg zijn naar de Alpen, moesten dit weekend geduld hebben: in het hele Alpengebied stonden files op snelwegen en provinciale wegen die tot uren vertragingen leidden. In Duitsland en Oostenrijk was het zoals gebruikelijk druk op de A7 en A8 richting Oostenrijk. Op de A7 is het eind van alle ellende in zicht, al wordt het verkeer slechts mondjesmaat door de grenstunnel gelaten. Op de A8 tussen München en Salzburg is het nog altijd druk, maar ook hier stroomt het verkeer beter door dan zaterdagochtend.

In Oostenrijk staan veel files op provinciale wegen in Tirol en Voralberg. Ook terugkerende wintersporters zorgen voor files, zoals voor de grens met Duitsland bij Kufstein. In Frankrijk is het voor druk ten oosten van Lyon. Halverwege de middag nam het aantal files af, maar het verkeer stond nog op veel plekken vast. De snelweg A1 tussen Lille en Parijs werd vrijdagavond afgesloten na een ernstig verkeersongeluk. Drie vrachtwagens en een Britse tourbus botste nop elkaar. De voertuigen vlogen in brand. Twee vrachtwagenchauffeurs kwamen om en vier mensen raakten gewond. Zaterdagmiddag ging de weg weer open, maar zaterdagnacht word de weg nog een keer afgesloten om het wegdek te repareren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>