De beste tips voor extra korting op je vakantie

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Wil jij ook zo voordelig mogelijk op vakantie? Groot gelijk, want niks is minder leuk dan er op vakantie achter komen dat jij meer hebt betaald voor dezelfde reis. Is dit jou weleens overkomen? Grote kans dat je een kortingscode bent vergeten. Misschien heb je ook niet in de meest voordelige periode geboekt. Door vanaf nu last minute te reizen en slim gebruik te maken van kortingscodes ben jij degene die het minst betaalt (bron: ingezonden stuk; afbeelding: Ibiza).

Tip 1: Gebruik kortingscodes
Wie voordelig wil reizen, maakt gebruik van kortingscodes. Bij veel boekingen krijg je extra korting met zo’n code. Om de juiste codes te vinden ga je naar een kortingssite zoals bespaardeals. Op deze site zijn ook acties verzameld door drie andere sites: Kortingscodes.nl, Couponcode.nu en Stylediscount. Je vind er de allerbeste kortingsacties voor de zomervakantie van 2014. Zo krijg je nu bijvoorbeeld 15% korting op alle hotels bij Ebookers.

Tip 2: Ga last minute
Het aantal geboekte vakanties blijft in 2014 achter op voorgaande jaren. Goed nieuws voor reizigers, want touroperators hebben vakanties ingekocht, en dus ‘over’ en stunten voortdurend met last minutes. Dé kans om extra voordelig op vakantie te gaan, al kan het aanbod overweldigen als jij je nog nooit hebt verdiept in last minute vakanties. Is het de moeite waard om zo’n vakantie te boeken en zo ja, voor wie is het geschikt? En misschien nog wel het belangrijkst, waar vind je de beste last minutes?

Tip 3: Regel zelf je reis en pak het voordeel van de touroperator
Vroeger was het normaal om een pakketreis te boeken. Is dat anno 2014 nog wel optimaal? Door zelf slim te boeken, kun je een hoop geld besparen. Vaak is het goedkoper om zelf slim in te kopen. Je vermijdt dan de winstopslag die de touroperator normaal pakt.

Tip 4: Vroegboeken
Wanneer de winter is afgelopen, gaan veel mensen op zoek naar een leuke vakantie in het buitenland. Vroegboeken komt veel voor, maar is niet altijd de gunstigste keuze. Wanneer je niet gebonden bent aan een bepaalde tijd, omdat je bijvoorbeeld geen kinderen hebt en daarom niet te maken krijgt met schoolvakanties, kun je beter zo lang mogelijk wachten met reserveren. De echte aanbiedingen komen pas wanneer de boekingen bij een reisorganisatie tegenvallen. Ben je wel gebonden aan het hoogseizoen? Kies er dan voor om zo vroeg mogelijk je vakantie te boeken.

Zijn er ook nadelen?
Zoveel voordeel moet toch ook een nadeel hebben? Dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Soms wordt de term last minute verkeerd gebruikt. Je betaalt dan eigenlijk de normale prijs, terwijl je denkt korting te krijgen. Vergelijk daarom altijd de normale prijs. Een ander nadeel is dat je het risico loopt dat een bestemming al is uitverkocht. Heb jij je zinnen gezet op een vaste bestemming? Boek dan vooraf. Ben je flexibel in je keuze? Dan is de last minute echt wat voor jou.

Ga nu met korting op reis
Zo, nu ben jij er helemaal klaar voor om met korting op reis te gaan. Niet zomaar met korting, dankzij bovenstaande tips boek jij je reis goedkoper dan ieder ander. Je voordeel kan oplopen tot soms wel enkele honderden euro’s per vakantie. Fijne reis!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>