Helikopter neergestort in Rusland – 16 vermisten

Zaterdagavond is nabij het Russische dorp Munozero in de noordwestelijke regio Moermansk een helikopter in een meer neergestort. Twee mensen hebben de ramp overleefd, zestien mensen worden vermist. Volgens de NOS zijn het er zeven tot zeventien en zou niet duidelijk hoeveel mensen er in de helikopter zaten, omdat het toestel kort voor de crash een tussenstop had gemaakt.

Onder de passagiers waren een aantal hoge functionarissen, onder wie de vice-gouverneur van de regio. Ze zouden er op uit zijn getrokken voor een vistochtje. Ook zaten er vijf bemanningsleden in het toestel. De twee overlevenden werden gevonden door vissers: ze zagen de twee in hun stoel op het meer drijven. De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk; er zou sprake zijn van technische problemen of een fout van de piloot.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>