Derde grote treinongeluk binnen een maand in India

India is maandagochtend (plaatselijke tijd) opnieuw opgeschrikt dooreen groot treinongeluk, de derde binnen een maand. In de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh botste een passagierstrein met hoge snelheid op een stilstaande goederentrein. Daarbij zijn zeker 40 mensen om het leven gekomen. Door de klap ontspoorde een deel van de passagierstrein. Veel reizigers zitten klem; reddingswerkers hebben grote moeite om hen te bevrijden.

In India gaan dagelijks 23 miljoen mensen met de trein. Er gebeuren vaak ongelukken met treinen, meestal is de oorzaak slecht onderhoud of een menselijke fout. Begin mei ontspoorde ten zuiden van Mumbai een trein, waardoor 19 mensen om het leven kwamen, en werd er in Uttar Pradesh een jeep met bruiloftsgasten op een onbewaakte spoorwegovergang geramd door een trein. Daarbij kwamen 13 mensen om.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>