Salomonseilanden door ongeluk onbereikbaar

De Salomonseilanden zijn niet bereikbaar voor internationaal luchtverkeer. Een vrachttoestel uit Nieuw-Zeeland blokkeert de enige landingsbaan van het internationale vliegveld van Honiara. Daar landde een Boeing 737,waarna het landingsgestel het begaf. Het is het enige internationale vliegveld van de eilandengroep. Daarvandaan stappen veel toeristen op kleinere toestellen richting toeristenresorts op andere eilanden.

De Salomonseilanden hebben 43 vliegvelden, maar de meeste zijn niet meer dan onverharde landingsstrips. De eilandengroep telt zes grote en bijna duizend kleine eilanden en ligt ten noordoosten van Australië en ten oosten van Nieuw Guinea. De toeristensector is belangrijk, al trekken de eilanden niet veel toeristen, vanwege de slechte bereikbaarheid. Een groot deel van de half miljoen inwoners werkt in de visserij en de landbouw.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>