Duizenden vluchten VS gecanceld door winterse monsterstorm

Het noordoosten van de Verenigde Staten kreeg het nieuwe jaar meteen al te maken met een winterse monsterstorm, met meer dan 30 centimeter sneeuw, straffe wind en snijdende kou. In sommige scholen in de staten New York en New England werd de kerstvakantie verlengd , omdat ze voor de zekerheid gesloten bleven. Een aantal belangrijke snelwegen werden vannacht gesloten en meer dan 2.300 vluchten werden gecanceld.

De storm beperkt zich niet tot het noordwesten, maar ongeveer eenderde van de VS – een slordige 100 miljoen inwoners in 22 staten – liggen op de route die de monsterstorm aflegt. De zwaarste sneeuwval wordt verwacht van het midden van de staat New York tot de kust van Massachusetts. Achter de storm aan wordt het bitter koud in het Midwesten en het oosten van het land. De storm is naar verwachting het hevigst van donderdagavond tot vrijdagochtend. De kersverse burgemeester van de stad New York, Bill de Blasio, krijgt meteen al te maken met zijn eerste crisis. Hij waarschuwde de inwoners warm te blijven en zei: ‘Ga niet naar buiten als dat niet nodig is’. Inmiddels zijn er negen mensen omgekomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>