Doden treinbrand India

In India zijn bij een treinbrand zeker 23 mensen om het leven gekomen en negen mensen met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. In de deelstaat Andhra Pradesh in het zuidoosten van India, twee kilometer van het stadje Puttaparthi vandaan, vloog een wagon met 67 mensen aan boord ‘s morgens vroeg in brand. Veel slachtoffers stikten in de trein doordat de deuren niet opengingen, aldus de brandweer.

Passagiers sloegen in paniek de ruiten stuk. Velen wisten zichzelf te redden door uit de trein te springen. De trein werd gestopt en de wagons werden ontkoppeld om te voorkomen dat het vuur zich verder kon verspreiden. De oorzaak is nog niet duidelijk; uit eerste onderzoek komt kortsluiting naar voren. Ongelukken komen veel voor op het Indiase spoor, waar degelijks meer dan 18,5 miljoen mensen gebruik van maken. De meeste ongelukken zijn te wijten aan slecht onderhoud en menselijk falen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>