Zeker 29 doden bij ernstig busongeluk Thailand

Bij een busongeluk in het noorden van Thailand zijn zeker 29 mensen om het leven gekomen. Vier overlevenden zijn zwaargewond. In het district Lom Sak in de provincie Phetchabun stortte de bus met daarin zo’n veertig passagiers van een brug het ravijn in. Geen van de inzittenden is buitenlands. Volgens een ooggetuige reed de bus erg hard. De politie gaat ervan uit dat de chauffeur is slaap is gevallen.

In Thailand gebeuren regelmatig ongelukken in het verkeer. Per jaar overlijden er 38,1 mensen op 100.000 inwoners. Daarmee staat Thailand hoog op de lijst met grootste aantal verkeersdoden ter wereld. Slechte veiligheidsmaatregelen en drukte op de weg zijn waarschijnlijk de grootste oorzaken. Twee maanden geleden gebeurde ook een ongeluk met een bus. Daarbij kwamen twintig oudere boeddhisten om het leven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>