Doden bij treinongeluk New York

In de New Yorkse wijk The Bronx is zondag een passagierstrein ontspoord. Zeker vijf treinstellen zijn uit de rails gelopen, waarbij er één op de oever van de rivier de Hudson belandde. Daarbij zijn zeker vier doden en ruim zestig gewonden gevallen, van wie er elf in kritiek toestand verkeren. Ongeveer 130 brandweerlieden zijn uitgerukt om de tientallen gewonden te helpen. Duikers zijn de rivier ingegaan om te kijken of er mensen in het water zijn terechtgekomen. Het ongeluk gebeurde zondagochtend om 7.20 uur plaatselijke tijd.

De trein vervoerde 100 tot 150 reizigers en ontspoorde in een relatief scherpe bocht bij de Hudson vlakbij station Spuyten Duyvil, net buiten Manhattan. De trein was onderweg van Poughkeepsie (`zo’n 100 kilometer ten noorden van New York) en zou rond 07.43 uur arriveren op Grand Central Station in New York. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Passagiers hebben gemeld dat de trein veel sneller reed dan normaal. Op dezelfde plek ontspoorde in juli ook een trein, een goederentrein met afval. Volgens autoriteiten was het een geluk bij een ongeluk dat het geen werkdag was: dan was het aantal slachtoffers waarschijnlijk veel hoger uitgevallen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>