Trein met auto’s stort van brug in België

In België is vannacht een goederentrein met auto’s ontspoord in Remersdaal in de Voerstreek, ten zuiden van de grens van Zuid-Limburg met België. De trein botste op een stilstaande trein. Drie wagons met auto’s erop braken door de reling van een spoorbrug en vielen 25 meter naar beneden. Er zijn geen gewonden, maar de ravage is enorm.

De machinist zou naar eigen zeggen door groen licht hebben gereden en ineens een stilstaande trein op de rails zien staan, vlak voor de ingang van een spoortunnel. ‘Het zal enige tijd duren voor de rommel is opgeruimd’, zei de burgemeester van de gemeente Voeren. Voor de rommel kan worden geborgen, moet eerst de oorzaak worden onderzocht, aldus de burgemeester. En na de berging moeten bovenleidingen en schade aan bijvoorbeeld de brug en de tunnelingang worden hersteld. De berging zal geruime tijd duren. De gevolgen van het ongeluk zijn groot: het ongeluk gebeurde op een drukke goederenverbinding tussen Antwerpen en Duitsland.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>