Lange files naar wintersportgebieden

In het noorden en midden van Nederland begon vrijdag de voorjaarsvakantie (of: krokusvakantie): reden voor veel mensen om naar de skigebieden te vertrekken voor een weekje winterpret. In Duitsland en Frankrijk staan lange files op de snelwegen naar de wintersportgebieden in de Alpen. Vooral het verkeer in Zuid-Duitsland staat vast, meldt de ANWB. Zo staat er tussen München en Salzburg een file van 20 kilometer. Ook in Oostenrijk zijn files: bij verschillende grensovergangen is het druk.

In Frankrijk is het druk op de snelwegen rond Lyon en Grenoble. Volgens de ANWB is het niet alleen druk op de wegen richting skigebieden: ook de andere kant op staan files. Aan het eind van de middag is de ergste drukte naar verwachting voorbij.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>