Vliegtuig stort neer op woonwijk Lagos

In de Nigeriaanse stad Lagos is een passagiersvliegtuig kort na het opstijgen neergestort op een woonwijk vlak naast het vliegveld. Het toestel was net opgestegen vanuit Lagos, de grootste stad van Nigeria, aan de kust en was op weg naar de hoofdstad Abuja in het midden van het land. Volgens ooggetuigen raakte het toestel een gebouw en vloog in brand. Het toestel zou zijn neergekomen op een gebouw van twee verdiepingen.

Er zaten 153 mensen aan boord van het vliegtuig van de Nigeriaanse maatschappij Dana Air. Het hoofd van de burgerluchtvaart gaat ervan uit dat er geen overlevenden zijn. Veel Afrikaanse landen hebben een slechte reputatie op het gebied van luchtveiligheid, maar in 2010 achtte de Verenigde Staten vliegtuigen van de nationale luchtvaartmaatschappij van Nigeria veilig genoeg om rechtstreeks op de VS te vliegen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>