Busongeluk Vietnam: 34 doden

Een busongeluk in Vietnam heeft 34 mensen het leven gekost; 25 mensen raakten gewond. Door nog onbekende oorzaak raakte de bus in de nacht van donderdag op vrijdag een brug, knalde door de vangrail en stortte bijna twintig meter naar beneden in de Serepok rivier. Veel inzittenden waren op slag dood. Ook beide chauffeurs van de bus zijn om het leven gekomen.

De bus was onderweg van Buon Ma Thuot in de Vietnamese hooglanden naar Ho Chi Minstad in het zuiden, het vroegere Saigon. Het ongeluk gebeurde toen de bus een brug in de provincie Daklak wilde oversteken, ongeveer 350 kilometer van Ho Chi Min Stad vandaan. Volgens een lokale krant sliepen de mensen op het moment van het ongeluk. In Vietnam komen jaarlijks meer dan tienduizend mensen om in het verkeer. In de eerste drie maanden van 2012 eiste het verkeer al meer dan 3.100 levens.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>