Wrak Russisch vliegtuig opgespoord – geen overlevenden

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het Russische vliegtuig, dat gisteren ineens van de radar verdween, is opgespoord. De Sukhoi Superjet is tegen een helling van een vulkaan aangevlogen. Reddingswerkers in Indonesië hebben het wrak bereikt. Er zijn geen overlevenden gevonden. Het vliegtuigwrak ligt op een rif van de vulkaan Mount Salak op ongeveer 1.650 meter hoogte. De zoektocht naar vermisten is moeilijk vanwege dichte mist in het bergachtige gebied.

Het leger en politiemensen zijn ingezet om overlevenden te zoeken. Gevreesd wordt dat niemand van de 45 inzittenden de ramp heeft overleefd. Aan boord waren acht bemanningsleden, Russische ambassade-medewerkers, Indonesische zakenlieden en journalisten. Het toestel was gloednieuw en maakte een demonstratievlucht voor geïnteresseerden: een rondvlucht boven Jakarta, in de buurt van de stad Bogor. Het vliegtuig is relatief goedkoop; Rusland wil het zien te slijten in Azië. Twee inzittenden stapten op het laatste moment voor vertrek uit, omdat ze een naar voorgevoel hadden. De oorzaak van de ramp is nog niet bekend. De piloot had de luchthaven in Jakarta toestemming gevraagd de landing in te zetten; het is mogelijk dat hij te snel is gedaald en tegen de vulkaan crashte.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>