Vliegtuig stort neer boven dichtbevolkt gebied in Pakistan

Bij de Pakistaanse hoofdstad Islamabad is een vliegtuig neergestort boven een dichtbevolkt gebied. Het zou een Boeing 737 zijn van de Pakistaanse luchtvaart-maatschappij Bhoja Air. CNN meldt dat volgens de autoriteiten niemand aan boord de crash heeft overleefd. Er zaten 131 mensen aan boord, waaronder 9 bemanningsleden. De angst bestaat dat er veel meer slachtoffers zijn: het toestel zou zijn neergekomen op een woonwijk en in brand zijn gevlogen en het vuur zou zijn overgeslagen naar gebouwen in de buurt.

 

Het vliegtuig was op weg van de havenstad Karachi naar Islamabad. Vijftien kilometer voor de luchthaven van de hoofdstad stortte het neer, bij Rawalpindi, ten zuiden van de hoofdstad. Het vliegtuig stortte volkomen onverwacht neer; de oorzaak zou hevig onweer zijn. Volgens CNN doet het ongeluk denken aan een soortgelijke crash van een Airbus in slecht weer in de buurt van Islamabad in juli 2010. Daarbij vielen 152 doden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>