Zeker 32 doden bij vliegtuigcrash Siberië

In Siberië is kort na opstijgen een vliegtuig neergestort. Aan boord zaten 39 passagiers en 4 bemanningsleden. Zeker 32 mensen overleefden de crash niet: op de rampplek werden 31 lichamen geborgen, in het ziekenhuis overleed één van de twaalf gewonden. Enkele gewonden zijn er slecht aan toe. In het toestel zaten geen buitenlanders. De oorzaak is nog onbekend.

 

Het vliegtuig was een ATR-72, een tweemotorig propellertoestel vliegtuig van Frans-Italiaanse maatschappij en was onderweg van de Siberische stad Tjoemen naar het oliestadje Soergoet. Vlak buiten Tsjoemen stortte het toestel neer op een grote sneeuwvlakte. De vliegtuigmaatschappij UTair profileert zich als ‘een modern eersteklas en concurrerende Russische airline’. Rusland kende de afgelopen jaren een hele serie vliegtuigcrashes, vaak met verouderde toestellen uit het Sovjet tijdperk, maar volgens experts zijn er meer problemen: slechte opleiding van de bemanning, vervallen luchthavens, een lakse overheid en negeren van veiligheidsvoorschriften uit winstbejag.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>