Treinramp Argentinië eist 50 doden en 675 gewonden

Het dodental bij de treinramp in de Argentinië is opgelopen tot 50. Dat heeft de gemeente Buenos Aires laten weten. Daarnaast vielen er 675  gewonden. Het is de ergste treintramp in meer dan dertig jaar het Zuid-Amerikaanse land. Tijdens de ochtendspits reed een trein rond half negen veel te snel het station Once binnen en botste tegen een stootblok. Once is een oud en druk kopstation uit 1882  en een van de drie belangrijkste stations van de hoofdstad. Daarop werden de wagons achter het voorste treinstel in elkaar gedrukt.

 

De oorzaak zou een kapotte de rem zijn, maar het is ook mogelijk dat de machinist in slaap is gevallen. Er is in Argentinië veel kritiek op de staatssecretaris van Transport, Schiava. Hij is toezichthouder op het spoor en heeft een onderzoek ingesteld of vervoerder TBA niet willens en wetens heeft bezuinigd op het onderhoud van de trein. De Argentijnse spoorwegen zijn verwaarloosd en de treinen zijn vaak overvol. Vorig jaar september kwamen 11 mensen om bij een treinongeluk in Buenos Aires. Toe n botste een passagierstrein tegen een bus en daarna tegen een andere trein. Er vielen toen ruim 200 doden. De rampentrein was zo’n vijftig jaar oud. President Kirchner heeft twee dagen van nationale rouw afgekondigd. De vlaggen hangen halfstok en de festiviteiten op de laatste carnavalsdagen zijn afgelast.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>