Dodental op berg na aardbeving Maleisië loopt op

400px-Map_of_Southeast_AsiaIn Maleisië heeft vrijdagochtend een aardbeving  plaatsgevonden in de deelstaat Sabah, in het deel van Maleisië dat op het eiland Borneo ligt. De beving had een kracht van 6.0 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in het kustgebied in het westen van de regio. Circa 145 toeristen zaten vast op de Mount Kinabalu, met 4.095 meter een van de hoogste bergen van Zuidoost-Azië. Het dodental is opgelopen tot elf.

Acht mensen worden nog vermist: Maleisiërs en toeristen uit andere Aziatische landen. Er waren vier Nederlanders op de berg, maar zij zijn samen met 133 andere klimmers in veiligheid. Twintig bergbeklimmers zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht en één van hen ligt in coma. De aardbeving veroorzaakte een aantal aardverschuivingen rondom de berg Kinabalu. De autoriteiten hebben voorlopig alle bergbeklimmingen uit voorzorg verboden, vanwege vallende rotsblokken. Op een foto is te zien dat één van de beeldbepalende ‘ezelsoren’, de twee rotspunten op de top van de Kinabalu, door de aardbeving naar beneden is gestort.

[videostrip guid="012038838"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>