Commerciële ruimtereizen stap dichterbij

Een ruimteschip van Virgin Galactic is donderdag in een testvlucht sneller en hoger dan ooit gevlogen. Daarmee heeft het in 2004 opgerichte bedrijf voor ruimtetoerisme de commerciële ruimtevaart een stap dichterbij gebracht. Het ruimteschip SpaceshipTwo werd door een draagvliegtuig op een hoogte van 14.300 meter gebracht en daar losgekoppeld. Daarna bereikte het vaartuig de stratosfeer op 21 kilometer hoogte – hoger dan tijdens de eerste testvlucht in april dit jaar – en vloog met een topsnelheid van circa 1.750 kilometer per uur.

De testvlucht vond plaats boven de Mojavewoestijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Als alles meezit, kunnen volgend jaar de eerste commerciële ruimtereizen worden gemaakt. Goedkoop is het niet: voor 2,5 uur in de lucht – inclusief gewichtloosheid – moet voorlopig 25.000 dollar worden neergeteld, ongeveer 190.000 euro. Inmiddels hebben al 625 mensen een ticket gekocht, uiteraard mensen die zich dat kunnen veroorloven, zoals beroemde acteurs en filmsterren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>