Man overleeft sprong van Niagara Watervallen

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

In Canada heeft een man een sprong van de Niagara Watervallen overleefd. Maandag klom hij aan de Canadese kant over een muur en sprong vanaf de Horseshoe Falls 53 meter de diepte in. Hij overleefde de val en wist op eigen kracht aan de kant te komen. Hulpverleners waren uren bezig om hem te bereiken. De man is per helikopter zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Het is onbekend of hij zelfmoord wilde plegen.

Voor zover bekend, is het pas de derde keer dat iemand een sprong van de watervallen zonder hulpmiddelen overleeft. In één van die gevallen was er sprake van een zelfmoordpoging. Bij de Niagara watervallen stort het water omlaag vanuit Lake Erie naar het lager gelegen Lake Ontario, twee van de vijf Grote Meren in Noord-Amerika. De Niagara Watervallen horen tot de grootste ter wereld en zijn een populaire toeristische trekpleister, onder andere om er wittebroodsweken door te brengen. Ze liggen op de grens van Canada en de Verenigde Staten en zijn opgesplitst in de Amerikaanse en de hoefijzervormige Canadese kant (de Horse Shoe Falls, zie foto).

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>