Oostkust VS na Irene te lijden onder overstromingen

Vier dagen nadat orkaan Irene over de oostkust van de Verenigde Staten is getrokken, zijn overstromingen de grootste zorg. Vooral de staten Vermont, New Jersey en New York zijn zwaar door getroffen door overstromingen. In New Jersey trad de rivier de Passaic buiten haar oevers: de rivier stond sinds 1903 nog nooit zo hoog. De rivier stond al hoog door de regenval van deze zomer. Noordelijker kampt de bergachtige staat Vermont met de ernstigste overstromingen in ruim tachtig jaar.

Veel bruggen zijn weggeslagen en meer dat tweehonderd wegen zijn onbegaanbaar of weggespoeld. Bewoners van zeker dertien steden zijn moeilijk bereikbaar. Het leger heeft een luchtbrug geopend voor voedsel, water en andere noodzakelijk voorzieningen. De autoriteiten van Vermont waarschuwen dat het water op sommige plekken zijn hoogste punt nog moet bereiken. De schade die Irene heeft aangericht langs de oostkust van de Verenigde Staten wordt geschat op 7 tot 10 miljard dollar Irene komt daarmee vermoedelijk in het rijtje van tien kostbaarste natuurrampen uit de Amerikaanse geschiedenis. Duizenden mensen zijn gestrand en ruim 2 miljoen mensen zitten nog steeds zonder stroom. De Irene en de nasleep ervan zijn bijna 50 mensen om het leven gekomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>