Orkaan Irene spaart New York

Toen orkaan Irene New York bereikte, was ze afgezwakt tot een tropische storm. De storm heeft er veel minder huisgehouden dan van tevoren werd gevreesd. Wel was er veel wateroverlast in de stad. Door zware regenval trad de rivier de Hudson op sommige plaatsen buiten haar oevers; het waterpeil stond anderhalve meter hoger dan normaal. In laaggelegen wijken stonden straten blank, maar dat leidde niet tot grote problemen.

Zo’n 350.000 geëvacueerde inwoners mogen weer terug naar huis. President Obama heeft de Amerikanen gewaarschuwd voor de nasleep van de storm. Irene mag dan in kracht zijn afgenomen, ze kan nog voor veel ellende zorgen, zoals stroomstoringen en wateroverlast. Na New York raasde de storm over Vermont; een paar kleine steden kwamen helemaal blank te staan. Vier miljoen huishoudens aan de oostkust zitten de komende dagen nog zonder stroom. Het dodental door de orkaan Irene is opgelopen tot 20; alle doden vielen aan de oostkust ten zuiden van New York.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>