Spook-bommeldingen houden Russische autoriteiten bezig

IMG_20161011_155303De Russische autoriteiten hebben hun handen vol aan ‘spook-bommeldingen‘: de hele week wordt het land overspoeld door een golf valse bommeldingen gericht aan scholen, luchthavens en overheidsgebouwen. Woensdag moest het winkelende publiek hals-over-kop het beroemde warenhuis Goem aan het Rode Plein in Moskou verlaten. De site meldde dat het om ‘technische redenen’ ging, maar politie met honden gingen er naar binnen.

Dat gebeurde ook in meer dan twintig andere panden. Drie belangrijke stations in Moskou gingen dicht. De bommeldingen beperken zich niet tot de twee grote steden Moskou en Sint-Petersburg, maar waren er ook in twintig andere steden, van Kaliningrad aan de Baltische Zee tot in het verre oosten. Zo’n honderdduizend mensen werden er naar schatting geëvacueerd. De beschuldigende vinger wordt op Oekraïne gericht, waarmee Moskou in onmin verkeert, maar de herkomst van meldingen is moeilijk te traceren doordat er via internet werd gebeld. Het Kremlin heeft tot nu teo niet gereageerd op de ‘telefoonterreur’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>