Duitse gijzelaar onthoofd door Filipijnse terreurgroep

In de Filipijnen heeft terreurgroep Abu Sayyaf een ontvoerde Duitser onthoofd. De gruweldaad zou op een video te zien zijn. De 70-jarige Jürgen Kanter werd in november ontvoerd in het zuiden van de Filipijnen. De terroristen schoten eerst een Duitse vrouw die bij hem was dood en ontvoerden hem, mogelijk om losgeld te krijgen.

Er verschenen toen foto’s op Twitter waarop Kanter een Duitse vlag omhooghoudt met de tekst ‘mijn laatste uur’ en een foto waarop hij in een zelf gegraven graf staat. Abu Sayyaf zou vorig jaar miljoenen hebben verdiend met ontvoeringen. De organisatie houdt sinds 2012 ook de Nederlander Ewold Horn uit Groningen vast. In 2015 probeerde het Filipijnse leger hem te bevrijden, maar dat mislukte. Over zijn lot is nu niets bekend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>