Abdeslam door gevangenen in Franse gevangenis uitgejouwd

Terreurverdachte Salah Abdeslam is door geradicaliseerde mede-gevangenen uitgejouwd toen hij aankwam in de Franse gevangenis. Zij zouden het hem kwalijk nemen dat hij zich niet heeft opgeblazen bij de aanslagen van 13 november in Parijs, aldus een medewerker van de gevangenis. Abdeslam is de enige van de aanslagplegers die nog in leven is.

Abdeslam werd gisteren door België aan Frankrijk uitgeleverd en zit nu in een isoleercel in Fleury-Mérogis, het grootste gevangeniscomplex van Europa, ten zuiden van Parijs. Hij zit in een isoleercel om te voorkomen dat hij contact met andere gevangenen heeft, maar ook voor zijn eigen veiligheid. Op 20 mei moet hij voor de onderzoeksrechter in Parijs verschijnen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>