Grote antiterreur-operatie Parijs: twee doden en zeven arrestaties

Sinds half vijf vanochtend is de Franse politie in de Parijse voorstad Saint-Denis met 110 man bezig aan een grote antiterreur-operatie. Daarbij zijn veel schoten en enkele explosies gehoord. Er zijn zeker twee doden gevallen en zeven mensen zijn gearresteerd. Volgens insiders zouden de verdachten op het punt hebben gestaan om een aanslag te plegen, meldt CNN. De actie richt zich tegen Abdelhamid Abaaoud, het vermeende brein achter de aanslagen van Parijs. De 27-jarige Belgische jihadist zou zich met een aantal zwaarbewapende handlangers hebben verschanst in een woning in St. Denis.

Zie ook: Brussel ‘op slot’ vanwege concrete terreurdreiging

Of hij een van de arrestanten is en of hij zich daadwerkelijk in de woning bevond, is nog niet bekend. De twee doden zijn een man en een vrouw; ze waren beiden verdacht. De vrouw blies zichzelf op met een bomgordel, de man zou op de politie hebben geschoten en door een scherpschutter zijn doodgeschoten. Vijf agenten e neen buurtbewoner raakten licht gewond. Rond het middaguur meldde de politie dat de actie voorbij was. Op andere plekken zijn ook acties gaande. Sinds de noodtoestand is afgekondigd, heeft de politie de mogelijkheid om sneller invallen te kunne ndoen. Die hoeven niet persé te maken te hebben met de aanslagen in Parijs, maar wel om mogelijke terreuraanslagen te kunnen voorkomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>